19. 10. 2012

Madlenky

100 g hladké mouky
100 g másla, rozehřátého
50 g cukru + 50 g medu (nemusí být, místo medu lze použít 80 g cukru)
3 vejce
špetka soli
lžička kypřícího prášku
kůra z 1 citronu


Vejce ušleháme s cukrem (a medem) do pěny. Mezitím si rozpustíme máslo. Do vaječné směsi prosejeme mouku se solí a kypřícím práškem. Zapracujeme překládáním, aby zůstalo těsto nadýchané. Poté přilijeme máslo a citronovou kůru. Promícháme na hladký krém. Plníme formu na madlenky (pokud nemáte, dělala jsem do to muffinkových košíčků) a pečeme při 180°C 8-10 minut.

Fotku madlenek k čaji jsem již dávala, tentokrát doplňuji o recept. Je to skvělý recept, když se ohlásí nečekaná návštěva. Sama je mám nejradši takto piškotově nadýchané a prázdné, ale samozřejmě je lze podávat s marmeládou nebo nutelou. 

1 komentář:

  1. Na tom není nic složitého a musí to chutnat asi fakt dobře. To by stálo za košt:-)

    OdpovědětVymazat