12. 2. 2011

Génoise aux fruits


Recept/Recipe
120 g hl.mouky /plain flour
120 g  moučkového cukru /icing sugar
55 g přepuštěného másla /unsalted butter - melted
4 vejce /eggs
0,5 lžičky vanilkového extraktu /0,5 teaspoon of vanila extract
špetka soli /pinch of salt


 
    Šlehejte vejce s cukrem ve vodní lázni 10-15 minut, dokud nezvnikne nadýchaná pěna. Polovinu směsi opatrně promíchejte s prosátou moukou a druhou s rozpuštěným máslem. Všechny ingredience musí mít stejnou teplotu, jinak se těsto srazí. Přemístěte do pečící formy vyložené peč. papírem a pečte cca 30 minut na 180°C, dokud korpus nevyběhne a po stranách se neodlepí od formy. Vychladlý korpus rozřízněte na 3 pláty, prokládejte krémem chantilly a jahodami.

    Whisk eggs with icing sugar for 10-15 min to airy blend. Half of this mixture gently mix with the flour. Second half mixt with the butter. All ingredients have to have same teperature. Mix them together, also with vanilla extrakt and salt. Replace mixture to baking mold and bake for 30 min on 180°C. Sliced cake corpus to 3 peaces. Arrange in layers from cake corpus, chantilly cream and strawberies.


I´ve made two separate cake-hearts, for me and my sister.

Žádné komentáře:

Okomentovat